5 tips om te leren voor een proefwerk

imageVandaag zet ik 5 tips voor het leren van een proefwerk op een rijtje, zelf heb ik er wat aan! Misschien lukt het leren bij jullie ook beter na deze 5 tips.

 

1. Flashcards

flashcards kan je zelf makkelijk maken, je pakt een klein vierkant papiertje en schrijft op de voorkant het woord in het Nederlands en op de achterkant het woord in de taal die je gaat leren. Zo kan je je zelf makkelijker overhoren! Je kan het ook doen met begrippen, op de voorkant de naam van het bericht en op de achterkant de uitleg ervan.

2. Samenvatting

de tweede tip is een tip die de meeste van jullie wel weten, een Samenvatting maken! Als je het lastig vind om een tekst samen te vatten kan je ook eerst allemaal kernwoorden maken en daarbij zinnen bedenken die ook in je boek zouden kunnen staan om te leren, je kunt daarbij ook de begrippen gebruiken als die er zijn. Markeer daarna de delen die je denkt dat het allerbelangrijkst zijn en leer die extra goed.

3. Maak een soort werkstuk

de derde tip is om een soort werkstuk te maken, zoek over het onderwerp bijvoorbeeld informatie en zet die in een werkstuk. Want als je ermee bezig bent dan onthoud je zonder dat je het zelf weet meer dan je denkt, en dat is precies de reden waarom je moet opletten in de les 😉

4. Maak aantekeningen

dat komt ook neer op de vorige tip, als je ergens mee bezig bent onthoud je dingen sneller, dat doe je ook door aantekeningen te maken als de docent dingen op het bord uitlegd, en bovendien kunnen die dingen niet in je boek staan, maar wel op de toets komen! En ja ik spreek helaas uit ervaring….

5. Verdeel het leren

dit is echt de beste tip, begin niet zoals mij 1 dag van te voren en dan heel lang leren. Je moet juist eerder beginnen en alles verdelen. Als je bijvoorbeeld maandag een proefwerk opkrijgt voor die week daarna maandag en je moet bijvoorbeeld 300 woorden, grammatica A,B en C en zinnen t/m zin 20 dan verdeel je het door bijvoorbeeld dinsdag de zinnen te leren dan woensdag grammatica A en wat woorden erbij en dan nzog de zinnen herhalen en dan woensdag er nog wat bij en herhalen en dat zo doorgaan. Dat lukt echt stukken beter!

 

ik hoop dat julle wat met de tips kunnen.. Succes!

 

 

2 gedachtes over “5 tips om te leren voor een proefwerk

Plaats een reactie